Hoe

COACH, PUBLIC SPEAKER EN AUTEUR


Mijn werkwijze is gebaseerd op ACT Acceptance & Commitment Therapie, op Brave Leader BLI Brené Brown Education & Research Group en op 5 jaar onderzoek naar het werk van Parker J Palmer van het Center For Courage And Renewal. Zie ook de pagina MIJ. En ik laat mij nog al eens inspireren door het gedachtengoed van Henri Nouwen. Zijn werken ‘The wounded healer’ en ‘Our greatest gift’ waren een ware eyeopener voor mij. Parker Palmer, Brené Brown en Henri Nouwen zijn verweven met elkaar: het gaf mij een duidelijke structuur als coach.

En met aantoonbaar resultaat, een paar alinea’s verder treft u enkele aanbevelingen aan.

Individueel en met groepen in mijn eigen studio in Enschede area, op locatie in NL en in EU. Een coach geeft geen adviezen, stippelt geen paden uit. Maar door uw verhaal te beluisteren en daarin te gidsen (en daar kunnen stevige vragen bij horen, zonder blabla!) nodig ik u uit om te komen tot het benoemen van uw waarden, waar het u in het diepst om gaat.

Ik volg de lijn: articulatie (over je biografie onder andere), compassie (over leven en mede-leven), contemplatie (over tijd en denken) en gastvrijheid (over ruimte naar anderen, situaties en jezelf). Kwetsbaarheid en verbinding horen bij deze vormen van persoonlijk leiderschap. Onderstaand schema maakte ik tijdens mijn Brave Leader Brené Brown traject:

.

Deze lijn nodigt o.a. uit om na te denken over persoonlijk leiderschap, kracht, zingeving en moed. En over kwetsbaarheid, want geen zingeving zonder kwetsbaarheid, zoals Brené Brown zo fraai aangeeft: https://youtu.be/aXpY1fOSha0

Brené Brown over Henri Nouwen in een post op Instagram:

En zo is het…

Graag geef ik u enkele beoordelingen/aanbevelingen van mijn werk:

Op 27 maart 2020 schreef Ingeborg Wind een aanbeveling. Ingeborg Wind werkte als acquirerend redacteur bij Bruna Uitgevers en is nu eigenaar van Bureau Windkracht (organisatie/begeleiding projecten in o.a. literatuur) en programmamaker bij de bibliotheek Hof van Twente/Hengelo.

Pieter Grimbergen is een echte inspirator. Een warme man met een bijzondere en fijne kijk op het leven. Ik heb met Pieter mogen sparren over zijn boek ‘Zorg, zingeving en waardigheid’. Wat het mooie aan die gesprekken was dat Pieter echt openstond voor veranderingen waarmee hij zijn verhaal sterker over het voetlicht kon krijgen. Het was voor mij een plezier om met hem samen te mogen werken. Ik ben heel benieuwd waar dit boek hem gaat brengen en ik kijk zeer uit naar zijn toekomstige projecten.

 

Een aanbeveling van 19 maart 2020 is van Anja Weijers, coach en trainer Weijers Coaching & Training. Zij werkt ook als studiebegeleider voor de opleiding coaching. Voor mijn boek, wat in de zomer van 2020 bij LannooCampusuitkomt, schreef Anja Weijers een indrukwekkend voorwoord. Graag deel ik haar mening over mijn werk:

Pieter is een man met een enorme passie voor het leven. Hij loopt op een levenspad waarbij mensen ontmoeten, mensen inspireren, in welke vorm dan ook, centraal staat. Dat is niet wat hij doet, maar wie hij is. Heb je Pieter ontmoet dan ga je rijker, wijzer en meer geinspireerd op weg. Je hebt weer helder wat voor jou van waarde is. En zo is Pieter Grimbergen als een steen in de vijver, die voor steeds grotere kringen zorgt, zodat meer en meer mensen gaan leven naar hun waarden. Anja Weijers.

Op LinkedIn treft u nog veel maar aanbevelingen aan. Een greep daaruit:

Voor een compleet overzicht van aanbevelingen, welkom op mijn Linkedin pagina

Op Facebook kunt u mij vinden op https://www.facebook.com/pietergrimbergencoaching

Voordat u verder gaat kunt u luisteren naar een pianowerk, speciaal geschreven voor mijn toekomstige Theatercolleges mbt mijn boek wat tweede helft 2020 zal verschijnen:

‘Tijdloos’, Pieter Grimbergen aan de piano: