Hoe

COACH, VERTROUWENSPERSOON, PUBLIC SPEAKER EN AUTEUR


Mijn werkwijze is gebaseerd op ACT Acceptance & Commitment Therapie (evidence-based), op Brave Leader BLI Brené Brown Education & Research Group (evidence-based) en op 5 jaar onderzoek naar het werk van Parker J Palmer van het Center For Courage And Renewal.

Mensen zijn sinds mensenheugenis Storytellers. Ik nodig mijn clienten uit om door scherpzinnig onderzoek en fact checking hun eigen verhaal te beheren. Ik ben ervan overtuigd dat het werkelijk beheren van het eigen verhaal zal leiden tot waarden, persoonlijk leiderschap, authenticiteit. Biografisch Coachen is een deel van mijn aanpak. Er is moed voor nodig om in je eigen verhaal te duiken, je daarbij vragen te stellen en soms zijn dat nogal harde vragen. Samen met mijn clienten probeer ik het beste uit jezelf na te streven.

Ik werk 1 op 1 en met groepen. In mijn eigen studio in Enschede area, op locatie overal in NL en in EU, via Skype/ZOOM online en telefonisch. Een traject spreken we op maat af. Persoonlijke waarden zijn de sleutel van mijn werk. Leven naar je waarden is een statement in mijn aanpak. Ik heb het zelf moeten leren, en daarom ben ik zo gedreven in het inspireren van mijn clienten om dit te bereiken.

En graag werk ik met het benoemen van Persoonlijk Leiderschap. Dat volg ik nauwkeurig met de client langs een intensieve lijn: articulatie (het vermogen om de dynamiek van het innerlijk leven bewust mee te maken), compassie (het vermogen om om te gaan met tegenslag/verschillen/moeilijkheden -acceptatie-, mèt de wens om via veerkracht verder te gaan), contemplatie (welke vragen heeft de client, zijn ze gebaseerd op de echte beweegreden) en…hospitality (het vermogen aandacht te schenken aan anderen en jezelf, en tijd daarvoor te nemen.)

Onderstaand schema gebruik ik vaak als handvat om Persoonlijk Leiderschap te verduidelijken:

.

 

Hoe mensen mijn werk waarderen laat ik aan hen:

Voor meer aanbevelingen, bezoek a.u.b. mijn Linkedin pagina

Dit gedicht ‘What can I say’ van mijn favouriete dichter Mary Oliver deel ik graag, voordat u verder gaat op mijn site. Over geleefd hebben, vooral over verder leven, en over waarden. Heldere, wijze en krachtige woorden: